Με επιτυχία διεξήχθη το διήμερο προβολής της πράξης InterRecycle στο Ηράκλειο!

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης διοργάνωσε διήμερο προβολής στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη συμμετοχή όλων των εταίρων της Πράξης. Συγκεκριμένα, το διήμερο περιλάμβανε, αφενός, την ανοικτή ημέρα επίσκεψης στην πιλοτική μονάδα της ΜΕΑ Αμαρίου που είναι εγκατεστημένο το ρομποτικό σύστημα ταχείας διαλογής, και αφετέρου, την ημερίδα προβολής που διοργανώθηκε την Παρασκευή, 4/9/2023, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της ανοικτής ημέρας επίσκεψης, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αμαρίου, καθώς και να ενημερωθούν για τα οφέλη και τους στόχους της πιλοτικής λειτουργίας του ρομποτικού συστήματος.

Στην ημερίδα προβολής της πράξης, την Παρασκευή 7/9/2023, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλου του εταιρικού σχήματος και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, της Green Dot Cyprus, του ΕΣΔΑΚ, καθώς και του Ερευνητικού Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι επιμέρους δράσεις της πράξης, το μέχρι τώρα έργο που έχει παραχθεί, οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του InterRecycle, καθώς και ευρύτερες δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο ΕΣΔΑΚ ως αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση απορριμμάτων. Τέλος, παρουσιάστηκε η φιλοσοφία και το πλαίσιο γύρω από το υλικό δημοσιότητας που έχει παράξει ο ΕΣΔΑΚ στο πλαίσιο του InterRecycle, με κεντρικό ήρωα τον TALOS 2.0 - το υπερσύγχρονο ρομπότ που έχει αναλάβει την προστασία της Κρήτης από τα απορρίμματα.