Ο TALOS 2.0 ως κεντρικός ήρωας του υλικού ευαισθητοποίησης του ΕΣΔΑΚ για το InterRecycle!

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης InterRecycle σχεδίασε υλικό ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης το οποίο θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες στις δράσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Το υλικό στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των ομάδων-στόχων αναφορικά με την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, στην αύξηση της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών, καθώς και στην παρότρυνση για οικιακή (και μη) κομποστοποίηση.

Κεντρικός ήρωας του υλικού είναι ο TALOS 2.0 – το υπερσύγχρονο ρομπότ που έχει αναλάβει την προστασία της Κρήτης από τα απορρίμματα. Ο TALOS 2.0 πήρε το όνομά του από τον Τάλω, το θρυλικό ρομπότ της μυθολογίας που προστάτευε την Κρήτη από πειρατές και εισβολείς και σχετίζεται με την πράξη InterRecycle, η οποία εστιάζει στην κατασκευή ρομποτικών μηχανισμών που συμβάλλουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Ο TALOS 2.0 παίρνει διάφορες μορφές μέσα στο υλικό ευαισθητοποίησης, ανάλογα με το μήνυμα που θέλει να επικοινωνήσει. Όπως δηλώνει και ο ίδιος, ως προστάτης της Κρήτης, δεν μπορεί να ανεχτεί την απόρριψη τροφίμων στους μπλε κάδους, την απόρριψη πλαστικών μπουκαλιών στους γκρι και πράσινους κάδους ή την απόρριψη απορριμμάτων εκτός κάδων, καθώς όλα αυτά δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στο νησί μας – το οποίο και καλείται να προστατεύσει με τις υπερδυνάμεις του.